nto

 

Crna Gora je cijenama konkurentna u odnosu na druge turističke destinacije, saopštila je PR Nacionalne turističke organizacije (NTO), Milena Vujović. Ona je, u Jutarnjem programu TVCG, kazala da se nada da će privreda biti pažljiva u formiranju cijena i eventualnim poskupljenjima i da na taj način neće negativno uticati na sezonu.

Vujović je podsjetila da je u prva četiri mjeseca ove godine Crnu Goru posjetilo 20 odsto više gostiju nego 2019. godine, prenosi portal RTCG.

Ona je dodala i da je prema posljednjim podacima lokalnih turističkih organizacija, trenutna posjećenost na nivou rekordne 2019.
“Kada je riječ o privatnom smještaju cijene se u Herceg Novom kreću od deset EUR, Tivtu od 15 EUR, u Budvi od 20 EUR i Kotoru 25 EUR. To su cijene smještaja po noćenju za jednu osobu. Kada je u pitanju hotelski smještaj u Budvi ga možete naći već od 28 EUR, Herceg Novom od 30 EUR, Kotoru od 63 EUR i Tivtu od 40 EUR, zavisno od kategorije smještaja”, rekla je Vujović.
Kada je riječ o plažnom mobilijaru, Vujović je navela da nema razlike u odnosu na prošlu godinu, kao i da nemaju informaciju da li će biti poskupljenja.

“Trentno se cijene plažnog mobilijara u Budvi kreću od 15 EUR, Kotoru i Tivtu takođe, a u Herceg Novom od deset EUR. Nadamo se da će privreda biti pažljiva u formiranju cijena i eventualnim daljim poskupljenjima i da neće na taj način negativno uticati na sezonu”, saopštila je Vujović.