mladi nk

Košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Manili protiv Sjedinjenih Američkih Država (SAD) na startu druge faze Svjetskog prvenstva.

Pobjedama protiv Meksika i Egipta, Crna Gora se po prvi put našla u drugoj fazi; dok su SAD, iako u podmlađenom sastavu, lako prošle prvu fazu protiv Grčke, Novog Zelanda i Jordana.

Crnogorski centar Nikola Vučević očekuje tešku utakmicu, navodeći da SAD imaju odličnu ekipu.

„Sve su to igrači koji su nosioci u svojim klubovima. Žele da se dokažu, osvoje zlato i pokažu da mogu da dominiraju i bez najvećih zvijezda.” rekao je Vučević.

On je naglasio da košarkaška reprezentacija Crne Gore treba da odigra najbolje što može, da sve od sebe i da ne odustaje kako god utakmica bude išla, te da očekuje da će fokus i dobra priprema biti odgovor na američki kvalitet.”

On je naglasio da selekcija SAD igra dosta drugačije nego u Evropi.

“Više je slobode, nema akcija, ali ima sistema iz kojih igraju i čitaju. Dosta je slobode za igrače, koji pokazuju svoje sposobnosti. Igraju i sa dosta dodavanja i kretnji što nije lako ispratiti. Atletski su moćni, u tranziciji isto”, rekao je Vučević.

Prema njegovim riječima, Crna Gora će morati da im smanji broj laganih poena, i da protiv SAD ne smije biti padova. Takođe je naglasio da Crna Gora mora da poštuje selekciju SAD, ali ne i da se plaši.

“Imaćemo i mi neke prednosti koje možemo da iskoristimo. Moraćemo da igramo pametno, da pokušamo da ih uvedemo u prekršaje. Imamo kvalitet koji moramo da pokažemo. I oni su ljudi. Moraćemo da odigrao najbolje što možemo. Bez straha.” zaključio je Nikola Vučević.

Duel Crne Gore i SAD na programu je sjutra u 10:40 časova.

Izvor: MINA