Predsjednik Savjeta MZ Župa Nikšićka Dragoljub Radulović uručio je izuzetno značajnu donaciju za potrebe školovanja đece u OŠ “Dušan Bojović”.

Školi je uručena donacija u vidu interaktivne table, kompjutera i monitora za potrebe informatičke učionice. Vrijednost ove donacije je 1000 €, ali je, kako je kazao Predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović, ,,zanemarljiva u odnosu na značaj koji će imati za đecu, koja će uz ovu opremu imati sve uslove za što bolje savladavanje znanja iz svih oblasti”. Korišćenjem interaktivne table će se povećati interaktivna nastava koja odgovara obrazovnim potrebama savremenog učenika i što će dovesti do postizanja željenih ishoda učenja, koji su u skladu sa zahtevima modernog društva.
,,Ovom donacijom smo željeli da damo mali doprinos i podsticaj da oko 350 učenika naše škole što lakše uđe u svijet informaciono-komunikacionih tehnologija, što će im značajno pomoći u sticanju znanja na većim nivoima školovanja., rekao je Radulović.
Poslao je i poruku roditeljima djece:
“Očekujemo da učenici, a i njihovi roditelji uvide koliko napora, u skromnim uslovima, Savjet MZ Župa Nikšićka ulaže da bi, prije svega najmlađa populacija, imala bolje uslove za život, pa zato očekujemo da i oni daju doprinos kako bi se svijest djece podizala u svim oblastima, što je jedini garant za opstanak našeg mjesta, odnosno društva u cjelini.”