pomoć

Članovi Volonterskog kluba ALFA Centar danas su, u vidu osnovnih životnih i prehrambenih namirnica, kao i obuće i odjeće, pomogli porodicu Pejović iz Nikšića koja živi na rubu egzistencije, a iz ove NVO organizacije istakli su da svakog dana dobijaju pozive za pomoć i da se trude da pomognu socijalno najugroženijim sugrađanima.

„Moram iskoristiti priliku da se zahvalim našim biznis partnerima: IM „MINIKO“ i diskontu „Popović“ na nesebičnoj podršci i pomoći za realizaciju ovakvih akcija“, saopštila je Marina Došen, koordinatorka omladinskih programa u ALFA Centru.
Ona se zahvalila i partnerskoj organizaciji Centar za afirmaciju RE populacije – CAREP i Romskom savjetu Crne Gore koji su obezbijedili garderobu za Pejoviće.
Došen, takođe, ističe da se zajedničkim akcijama može značajno doprinijeti zajednici i ostvariti socijalna kohezija, a suzbiti predrasude.
Žaklina Pejović je zahvalila ALFA Centru i partnerima na današnjoj pomoći i prepoznavanju njihove loše materijalne situacije.
„Nemamo osnovnih uslova za život. Najžalije mi je što moj dječak od deset godina ne može da održava ličnu higijenu kao njegovi vršnjaci, jer nemamo kupatilo. Da ulažem nemam, a i kuća nije u našem vlasništvu. Gazda nam je jako dobar i pošten čovjek. Pomoć smo dobijali od nekih lica i firmi iz Crne Gore i inostrastva, međutim, bili smo i žrtve različitih zloupotreba par puta. Andrija, moj sin, često dođe uplakan kući, jer ga djeca diskriminišu zbog naše loše materijalne situacije“, kazala je Pejović.
Iz ALFA Centra pozivaju sve sugrađane da pomognu porodici Pejović, kako bi im se obezbijedili bolji životni uslovi.
volonteri