Hapšenje

Službenici Odjeljenja bezbijednosti u Tivat su u petak, zbog posjedovanja nedozvoljenih supstanci, lišili slobode dvije osobe, a protiv jedne osobe podnijeli prekršajnu prijavu.

Tivatska policija je, postupajući na osnovu naredbe sudije sa istragu, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.M. (33) državljanin Ukrajine. Pretresom je policija pronašla i oduzela pištolj i 30 komada municije u ilegalnom posjedu, oko 112 grama opojne droge marihuana, manju količinu kokaina i vagu za precizno mjerenje.
Pripadnici policije su kontrolisali vozilo u naselju Kava u kojem se nalazio E.K. (34) državljanin Ruske Federacije, kojom prilikom su pronađene manje količine marihuane i kokaina. Potom je, po naredbi nadležnog sudije, izvršen pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice, kojom prilikom je pronađeno oko 26 grama marihuane.
Osim toga, u naselju Ostrvo Cvijeća policija je kontrolisala vozilo u kojem su se nalazila dva lica, kojom prilikom je kod M.J. (32) iz Budve pronađeno jedno pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge kokain težine oko 10,2 grama.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se V.M. i E.K. liše slobode zbog sumnje da je su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se u odnosu na pronađeni kokain kod lica M.J. izjasnio da se ne stiču elementi krivičnog djela. Protiv lica V.M. podnijeta je i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Policija je protiv M.J. podnijela prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotreba droga.