Trinaestogodišnja učenica osmog razreda OŠ Mileva Lajovic Lalatović Viktorija Nikčević boravila je Turskoj gdje je ove godine predsravljala Crnu Goru na prestižnom takmičenju MIS and MISTER WORLD 2022 godine koje se već trideset godina održava u ovoj zemlji.

Na ovom takmičenju ponjela je dvije lente PRINCES UNIVERZUM I MIS SIMPATICNOSTI.
Viktorija kaze da ovo takmičenje za nju predstavljalo veliki uspjeh, to je put ka ostvarenju njenog sna. Smatra da je ovo takmičenje bila jedna velika prilika da krene ostvarenje njenog sna i da pokaže svoje mogućnosti. Potrudila se da sebe, svoju državu i svoj narod predstavi u najljepsem svjetlu. Upoznala je nove ljude iz razlicitih krajeva svijeta i time prosirila svoje okvire i shvatanja. Zabavila se i očekuje da u budućnosri bude još uspješnija.Za nju ljepota nije fizičko savršenstvo bez mane, jer je to nesto sto ne postoji. Ljepota potice iznutra. Sve je u toj nekoj unutrašnoj ljepoti, dobrom srcu, humanosti, hrabrosti, iskrenosti… To je ono sto zraci iz covjeka, kao neka posebna energija koja privlaci paznju i cini nas ljepsima i spolja i iznutra.
Na ovogdišnjem takmičenju titulu najljepše djevojčice na svjetu ponjela je djevojčica iz Izraela kojoj čestitam na tako velikom uspjehu.

I naredne godine Crnu Goru će predstavljati još jedna djevojčica iz Nikšić tako da će jedanaestogodišnja Iva Maraš učenica 6 razreda OŠ Olga Golović takođe pokušati da donese najveća priznanja sa ovog takmičenja i a prije svega predstavi svoju zemlju na najljepši način.Kao zamlju naljepših i najhumanih ljudi.Zemlju najljepših prorodnih ljepota.Iva kaže da ispred sebe ima godinu dana punu obaveza prvo u školi i Oksvordu gdje je takođe 6 razred,pa onda i modelingu,i košarci koju aktivno trenira, snimit će nekoliko reklama,raditi spotove u kojima će na raznim događajima prikazati najljepše ljepote naše zemlje.Promovisat će humanost jer se i sama godinama bavi istim.Želja joj je da što više djece shvati koliko je lijepo biti human.Trudiće se da svojim prisustvom uljepša dogadjaje na koje je pozvana kao predstavnica Crne Gore za MISS &MISTER WORLD za 2023 godinu.Želja joj je da se tokom godine najviše druži sa djecom sa smetnjama i teškoćama u razvoju i da svojim druženjem sa njima pošalje poruku da su sva djeca jednaka i da djecu koja imaju neki zdrastveni problem nesmijemo posmatrati drugačije.I da su baš ova djeca najbolji prijatelji.Dobila je ponudu za ulogu u nekolike epizode serije koja se snima ali zbog obaveza kojih je i previše razmisliće dali da prihvati.Potrudiće se da radi na sebi,nadograđuje svoje znanje kako bi gradjani zemlje iz koje dolazi bili ponosni na nju dok predstavlja najljepšu zemlju na svijetu.Iva se zahvaljuje agenciji TOP MODELS 3 što su baš nju izabrali da bude njihov ambasador za 2023 godinu kao i da predstavlja svoju zemlju na takmičenju za istu godinu ističući da je baš od direktorice ove agencije Ivane mnogo toga naučila i trudiće se da bude najbolji ambasador dobrote,humanosti ljepote i mira na čemu će neumorno radito cjele godine.Ponosna je što može reći da je ambasador ove agencije koja je vodeća i glavna za zemlje bivše Jugoslavije.Iva je čestitala Viktoriji na sjajnom rezultatu koji je postigla i nada se da će se njih dbije i dalje družiti kroz različite projekte.

Direktorica TOP 3 MODELS Ivana Šćekić prezadovoljna je uspjehom koji je Viktorija ostvarila na ovom prestižnom takmičenju boreći se u veoma jakoj konkurenciji.Zahvaljuje se Opštini Nikšić i Turističkoj organizaciji tog grada koji su podržali i Viktoriju i Ivu.

Napominjemo i to da je dječak iz Berana Vuktor Uković Djukić 2019 godine donio Crnoj Gori titulu najljepšeg dječaka na Svijetu.