Instagram u poslednje vrijeme uvodi mnoštvo novih funkcija, a sada je najavio video pozive i redizajniranje stranice za pretraživanje, odnosno, otkrivanje novih postova i ljudi (Explore page).

Stranica za pretraživanje imaće dugmad na vrhu stranice dajući korisnicima mogućnost da odaberu kategoriju poput životinja, fotografija, arhitekture i slično kako bi im na taj način bilo ponuđeno što više postova o temi koja ih interesuje, prenosi CDM.

Takvo ažuriranje stranice omogućava korisnicima da pregledaju veći broj sadržaja, a ona je prvobitno kreirana kako bi se prikazivao sadržaj za koji Instagram smatra da bi vam se mogao dopasti na osnovu vaših prethodnih pretraživanja, pratilaca i postova koji vam se sviđaju.

Na taj način otkrivate nove sadržaje, ljude ili brendove, a ova stranica je do sada već nekoliko put bila ažurirana.

Instagram će uskoro uključiti i video pozive, a ta opcija je još u testnoj fazi. Da započnete video razgovor biće dovoljno da dodirnete ikonu nove kamere koja će se nalaziti u opciji direktih poruka.

Kako biste kreirali grupni video poziv biće potrebno odabrati opciju direktnih poruka, a nakon toga znak “+” koji služi za dodavanje osoba s kojima želite da razgovarate.