vrhovni sud

Sutkinja Vesna Vučković postavljena je za vršioca dužnosti (v.d.) predsjednika Vrhovnog suda, saopšteno je iz Sudskog savjeta.

 

“Prije donošenja odluke, tokom razmatranja te tačke dnevnog reda, sjednici su prisustvovale i sudije Vrhovnog suda Miraš Radović, Hasnija Simonović, Radojka Nikolić, Vesna Vučković, Vesna Jočić i Nataša Božović, sa kojima je Savjet razgovarao o pitanju funkcionisanja i organizacije Vrhovnog suda“, kaže se u saopštenju.

 

Navodi se da je na sjednici konstatovan prestanak funkcije sudiji Višeg suda u Podgorici Branki Bošković i sudiji Privrednog suda Marini Đurović.

 

Iz Savjeta su kazali da su, razmatrajući zahtjeve za utvrđivanje naknade zarade ranijih sudija Milice Popović, Biserke Bukvić, Zahita Camića, Branke Bošković, Marine Đurović i Aiše Međedović, u skladu sa Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, utvrdili pravo na naknadu u visini zarade ostvarene u zadnjem mjesecu u kom su vršili funkciju.

 

„Razmatrajući zahtjeve za utvrđivanje naknade za neiskorišćeni godišnji odmor ranijih sudija: Vesne Pavišić, Vesne Šćepanović, Dušanke Radović, Radula Kojovića, Biserke Bukvić i Zahita Camića, Savjet je utvrdio pravo na naknadu srazmjerno vremenu provedenom na radu do konstatovanja prestanka funkcije“, kaže se u saopštenju.

 

Na današnjoj sjednici je, kako se navodi, donijeta odluka o raspisivanju javnog oglasa za popunu jednog upražnjenog mjesta u Vrhovnom sudu.

 

Izvor: Mina