Filozofski fakultet iz Nikšića i Fondacija “Vera Kovač”, koju zastupa osnivač Vojislav Kovač sa sjedištem u Nikšiću, potpisali su Ugovor o saradnji. Saglasno ovom ugovoru, počev od studijske 2015/16. godine, za studenta Studijskog programa za psihologiju, koji je u prethodnoj akadedmskoj godini postigao najbolje rezultate, opredijeljena je novčana nagrada.
Student koji studijsku godinu završi u redovnom roku sa svim položenim ispitima i sa najvišom prosječnom ocjenom će svake jeseni ubuduće od strane Fondacije biti nagrađen posebnom novčanom nagradom. Fondacija nosi ime Vere Kovač, nekadašnjeg predavača Filozofskog fakulteta u Nikšiću.
“Osnivanjem Fondacije nastojimo da prenesemo poruku mladim generacijama, da se u savremenom crnogorskom društvu cijeni njihovo ulaganje u obrazovanje i razvoj nauke. Nadamo se da ćemo s takvom nagradom koju ćemo najboljem studentu dodjeljivati jednom godišnje, osim dodatne motivacije ujedno olakšati i životne uslove za dalji studijski rad i razvoj”, komentariše Vojislav Kovač.