Mladi Nikšića

Na nastupajućem 24. podgoričkom maratonu koji će se održati 29. oktobra učestvovaće 13 takmičara iz Atletskog kluba Nikšić.

Kako su za naš portal kazali iz kluba takmičari će učestvovati u disciplini polumaraton i maraton dok će jedan takmičar učestvovati u trci na 10 000 metara.

„U polumaratonu će se takmičiti Igor Đapić, Dragutin Radojičić, Slobodan Trebješanin, Dušan Krcunović i Radmila Đurović. U maratonskoj trci učestvovaće Veselin Petrušić, Dino Canović, Veljko Vukotić, Željko Milović, Srđan Mijanović i Zorica Krivokapić. Slađana Perunović učestvovaće u obije trke“, kazali su nam iz kluba.

Iz Uprave su naglasili da najviše očekuju od Slađane Perunović u maratonskoj trci, gdje će pokušati da istrči rezultat bolji od 2 sata i 45 minuta koliko i iznosi norma za Olimpijske igre.

„Nadamo se da će ona konkurisati za sami vrh u martonskij trci. Od Petrušića, Milovića i Vukotića da budu najbolje plasirani takmičari u Crnoj Gori i da na Prvenstvu u maratonu uzmu medalje. Takodje od Rade Djurović očekujemo da u polumaratonskij trci bude najbolje plasirana i da okiti titulom prvaka. Od Radojičića i Đapića da se umiješaju za medalju u konkurenciji takmičara iz Crne Gore“, naglasili su iz Uprave.

U devet časova je start Maratona i trke zadovoljstva na 5.000 i 10.000 metara.
U 10 sati i 30 minuta startuje polumaratonska trka iz Danilovgrada a u 13 sati i 30 minuta biće priređeno proglašenje pobjednika