Sniježne padavine su donijele pune ruke posla Vatrogasno spasilačkoj jedinici Nikšić. Za naš portal situaciju je prokomentarisao Slavko Tadić.
“Pored redovnih aktivnosti na čišćenju snijega sa našim specijalizovanim vozilima, imamo velikih problema sa neodgovornim sugradjanima koji nesvjesno izlažu svoje živote opasnosti, a samim tim i naše.
Jutros u 4.20h, uspješno je završena akcija spasavanja pet naših sugradjana koji su se izgubili na podrucju Blace. Na Vučju smo konstantno na terenu. Znatiželjnici i ljubitelji prirode i snijega se zaglavljuju i gube orjentaciju i tako nam stvaraju ogromne probleme.
Apel sa naše strane je konstantan. Izgleda da niko ne shvata ozbiljnost situacije. Opštoj bolnici i ekipama Hitne službe asistiramo kod pomoći sugradjanima u seoskim područijima.
Prekjuće smo imali saobraćajni udes u kome je, nažalost, jedan naš sugradjanin izgubio život, a četvoro je povrijedjeno.
Molimo sugradjane da ne izlažu sebe i svoje najbliže nepotrebnim opasnostima, i da budu sigurni da na poziv na broj 123 dobijaju pravu pomoć naše jedinice”, rekao je komandir Vatrogasne jedinice, Slavko Tadić.