VaterpoloCrna Gora danas na startu sa Gruzijom

Crnogorski vaterpolisti sjutra otvaraju Evropsko prvenstvo u Splitu, na kojem brane bronzanu medalju osvojenu u Budimpešti prije dvije i po godine. Prvi rival “ajkula” je Gruzija (ponedjeljak od 10.30), tim koji ih je namučio nedavno na Svjetskom prvenstvu.

“Dugo je ljeto iza nas, mnogo utakmica, treninga da bismo došli do prave forme. Gruzija je prvi rival, taj meč bi mogao da bude pokazatelj kakve su nam mogućnosti. To je protivnik koji ima pojedinačni kvalitet, dosta “stranaca” i ako ako njih zatvorimo uvešćemo meč u ritam koji želimo, samim tim se i približiti pobjedi”, rekao je Aleksa Ukropina, povratnik u sastav naše selekcije.
“Čeka nas težak turnir. Imamo velika očekivanja, ali ne možemo da obećavamo ništa, već idemo utakmicu po utakmicu”, dodao je Ukropina.
Golman Petar Tešanović očekuje da Crna Gora bude sve bolja kako prvenstvo odmiče.
“Očekujem da iz meča u meč budemo sve bolji, da budemo pravi u četvrtfinalu. Gruziju dobro znamo, znamo i koje kvalitete ima, da ima mnogo naturalizovanih igrača. Vjerujem da smo bolji i da ćemo na pravi način otvoriti Evropsko prvenstvo”, istakao je Tešanović.
Rivali u grupi su još Italja i Slovačka.

Izvor: Aktuelno.me