dara čokorilo

U okviru nedavo održanog festivala Akordeon Art Plus 2021, čiji je organizator Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike „Novi zvuk“, održano je i treće Međunarodno takmičenje pijanista na kojem su učenici Muzičke škole “Dara Čokorilo” ostvarili zapažene rezultate.

Kako su kazali iz škole, učenica Una Pejović osvojila je prvu nagradu u klasi profesorice Mire Der, Andrija Đikanović drugu nagradu u klasi profesorice Mire Der, Iva Bulajić takođe drugu nagradu u klasi profesorice Mire Der, i Emilija Pejaković koja je osvojila drugu nagradu u klasi Gordane Milatović.
Usljed epidemiološke situacije, takmičenje je održano online, a učestvovali su takmičari iz zemalja širom svijeta.
“Takmičenje je imalo za cilj da okupi što više učenika, studenata, nastavnika i koncertnih umjetnika gdje bi svi bili bogatiji za još jedno iskustvo. Veliki broj prijavljenih takmičara iz 17 zemalja, kao i visok nivo programskog sadržaja Festivala, zatim stručni žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka iz cijelog svijeta su samo potvrda da je ova kulturna manifestacija jedna od najznačajnijih u Republici Srpskoj, ali i u regionu i Evropi. Stoga nećemo skrivati zadovoljstvo povodom osvojenih nagrada. Još jednom iskrene čestitke sjajnim učenicima i njihovim mentorima profesoricama Miri Der i Gordani Milatović”, kazali su iz Uprave škole.
Izvor: Mne magazin