Ministarstvo zdravlja i Vlada u najkraćem mogućem roku obaviće neophodne procedure za uvoz Sputnjik Lajt vakcine protiv koronavirusa, kazali su iz MZ, dodajući da je riječ o vakcini koja se daje u jednoj dozi.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, kako je saopšteno iz tog resora, sastala se sa direktorom Instituta “Gamaleja” i tvorcem Sputnjik V vakcine Aleksandrom Gincburgom, i profesorom Sergejem Boljevićem sa Sečuanskog fakulteta u Moskvi.

Borovinić Bojović je sa sagovornicima razgovarala o nabavci Sputnjik lajt vakcina, naglasivši značaj postojanja još jedne vakcine, koja će biti dostupna crnogorskim građanima.

Iz MZ su kazali da je Gincburg upoznao Borovinić Bojović sa svojstvima vakcine Sputnjik lajt, kao i sa njenim djelovanjem i efikasnošću.

“Tokom susreta su razmijenjena iskustva u dosadašnjoj borbi protiv koronavirusa, a Borovinić Bojović i Gincburg još jednom su snažno potencirali značaj imunizacije i poštovanja epidemioloških mjera u borbi protiv pandemije”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Mina