MUP

Komisija za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija dostaviće danas Vladi prijedloge novih članova Komisije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), prenosi CdM.

“Među njima su predstavnici Vrhovnog i višeg državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Uprave policije, medija, medijskih udruženja i NVO sektora”, navode iz MUP-a.
Na današnjoj, posljednjoj sjednici Komisije u postojećem sazivu, raspravljalo se i o novim podacima do kojih se došlo u istragama o prijetnjama, napadima i ubistvima novinara.
“Kao priroiteti u radu Komisije u narednom periodu označeni su predmeti koji najprije zastarijevaju, a to su napadi na redakciju ND Vijesti i novinara Tufika Softića. Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i član Komisije, Zoran Miljanić, poručio je da će ingerencije Komisije u novom sazivu biti veće, u smislu njenog učešća u kontroli procesa. Miljanić je zaključio i da se nije i neće zaboraviti nijedan slučaj prijetnji, napada ili ubistva novinara, te da će se prema svim odnositi jednako odgovorno”, navode iz MUP-a.
Konstitutivna sjednica Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija održaće se nakon što Vlada imenuje predsjednika i članove Komisije.