trg slobode

Prethodnih dana su na Trgu slobode izvođeni radovi, o čemu smo pisali u tekstu „Čitaoci šalju: Po centru se ruši, a niko ne reaguje“ https://mladiniksica.me/citaoci-salju-po-centru-se-rusi…/. Glavni arhitekta Opštine Nikšić Nebojša Adžić kazao nam je da su radovi bili u vezi sa postavljanjem WiFi internet mreže.

„U vezi sa vašim pitanjem, na Trgu slobode su se prethodnih dana izvodili radovi na postavljanju WiFi internet mreže, koja će biti besplatna, tzv. “free” u dijelu cijelog Trga i Njegoševe ulice od zgrade Opštine do ulice Josipa Slada, sa neograničenim protokom podataka i dostupnošću 24 časa“, kazao nam je Adžić.
On dodaje da su, imajući u vidu da nije bilo druge tehničke mogućnosti, jer se radi o instalacijama slabe struje koje su u vlasništvu “Telekoma”, veza između četiri predajnika i kablovi za tu vezu smješteni u polju fuga između kamenih ploča na Trgu.
“Radovi na instalacijama završeni su u nedelju, a kako je i juče i danas kiša, zalivanje fuga i vraćanje u prvobitno stanje će biti urađeno prvog lijepog dana. Drago nam je što Trg slobode doživljavate lično i brinete se za njegov izgled, a nadamo se da ćete biti zadovoljni i sa novom uslugom besplatnog interenta u užem centru grada“, poručio je Adžić.