Sve što je u cilju pojednostavljenja života građana je interes Crne Gore i svih drugih država regiona, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nakon potpisivanja Sporazuma o međuosobnom priznavanju isprava o osiguranju autoodgovornosti motornih vozila između Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore i Biroa osiguranja Kosovo.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade, Abazović je prilikom obraćanja javnosti, zajedno sa potpredsjednicom Vlade Kosova Emilijom Redžepi, naveo da je to velika stvar za građane koji putuju iz Crne Gore na Kosovo i obratno, jer se radi o inicijativi koja postoji dvadeset godina.
Potpredsjednik Vlade je iskazao zahvalnost Biroima osiguranja dvije države na promptnom djelovanju i kazao da su nove vlade dvije države pokazale dobru volju da se ovo odradi.
“Cilj je bio da ovo uradimo prije turističke sezone zbog velike fluktuacije građana u toku sezone. Jedna lijepa i pozitivna stvar. Nakon današnje najave ukidanja rominga ukinuli smo i plaćanje osiguranja između Crne Gore i Kosova”, zaključio je Abazović.
Sporazum koji su potpisali predsjednik Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore Boris Šaban i Biroa osiguranja Kosovo Sami Mazreku, podrazumijeva da je vozilima sa registarskim oznakama Kosova omogućeno da na teritoriji Crne Gore saobraćaju sa “Kosovo plus” polisama, dok je vozilima sa crnogorskim registarskim oznakama omogućeno da na teritoriji Kosova saobraćaju sa zelenim kartonom. Nakon potpisanog Sporazuma više neće biti potrebno zaključivati polise graničnog osigiranja pri u ulasku u obje zemlje.