Pripadnici nikšićke područne jedinice Uprave policije uhapsili su sedam sugrađana osumnjičenih da su se duži period bavili uličnom prodajom narkotika, prenose Vijesti.

 

Prema nezvaničnim informacijama riječ je o takozvanoj grupi „Željezarci“. Po nalogu Višeg državnog tužioca oni će biti sprovedeni i saslušani u Podgorici.

Uhapšeni su Martin Janjušević (29), Darko Ćetković (34), Samir Jaganjac (34), Aleksandar Samardžić (33), Nikola Damjanović (33), Nikola Vučeljić (23), Davor Perunović (33).

“Vijestima” je iz policije rečeno da osim ovih sedam uhapšenih, potražuju još četiri osobe koja su obuhvaćena krivičnom prijavom.

Nezvanično je iz policije rečeno da je za vrijeme sprovođenja planske aktivnosti na suzbijanju ulične prodaje izvršeno oko 65 zaplijena opojne droge heroin, kokain i marihuane.

Hapšenje osumnjičenih je rezultat višemjesečne aktivnosti službenika Odsjeka za borbu protiv droge i CB Nikšić na suzbijanju ulične prodaje narkotika na području Nikšića. Za to vrijeme prikupljeni su dokazi koji upućuju na sumnju da su se uhapšena lica bavila uličnom prodajom narkotika.

Slična akcija je sprovedena prije više od mjesec dana i tada je uhapšeno osam lica osumnjičenih za uličnu prodaju narkotika, a prijavom je obuhvaćena i jedna osoba koja se nalazila u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Kako je “Vijestima” nedavno kazao načelnik nikšićkog CB Milorad Žižić suzbijanje ulične prodaje narkotika je jedan od prioriteta i u narednom periodu.