Zbog lažnog prijavljivanja o postavljenim eksplozivnim napravama u gradu pod Trebjesom službenici policije uhapsili su trojicu Nikšićana, prenosi RTCG.

Prema navodima iz Uprave policije među privedenima je i jedna maloljetna osoba. Službenici CB Nikšić su, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, preduzeli niz mjera i radnji i identifikovali su tri lica za koja se sumnja da su počinila ova četiri krivična djela. U pitanju su I.M. (20), P.A. (19) i M.T. (17) iz Nikšića.

“Od njih su uzete izjave i oni su potom privedeni nadležnom tužiocu koji je naložio da se protiv njih podnese krivična prijava u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da su počinili četiri krivična djela lažno prijavljivanje”, kazali su iz policije.

Riječ je o dojavama iz januara ove godine da je postavljena bomba na parkingu ispred Medicinskog centra u Nikšiću.

“Naime, tada nepoznata lica su, 27. januara 2017. godine, u večernjim časovima u više navrata pozivala Dežurnu službu CB Nikšić, uznemiravajući policijske službenike. Tokom ovih poziva ova lica su u dva navrata te večeri prijavila da je na parking prostoru ispred Medicinskog centra u Nikšiću postavljena bomba. Iste prijave o postavljenoj bombi dobili su i službenici Službe hitne medicinske pomoći u Medicinskom centru u Nikšiću, koji su to potom prijavili policiji, kao i jedan policijski službenik koji je prijavu dobio na mobilni broj telefona”, navodi se u saopštenju policije.

Takođe, kako su saopštili, nepoznata lica su sjutradan, 28. januara 2017. godine, isto u večernjim časovima, u više poziva uznemiravala službenike Dežurne službe CB Nikšić, a tokom tih poziva su u dva navrata prijavila da je na istom mjestu, postavljena bomba. Takve prijave dobio je i službenik Vatrogasne jedinice Nikšić koji je to potom prijavio policiji.

“Policijski službenici su u sva četiri navrata dva dana zaredom izvršili detaljan pregled navedene lokacije, kao i užeg i šireg područja i okoline, i u nijednom od ovih slučajeva nije pronađena eksplozivna naprava. O svemu je obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je kvalifikovao prijavljene događaje kao krivična djela lažno prijavljivanje”, navodi se u saopštenju.