predmet granica

U toku je saslušanje uhapšenih članova Tenderske komisije za sprovođene javne nabavke opreme za praćenje granica i Komisije za praćenje realizacije tog ugovora, u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu.

Predsjednik i članovi tenderske Komisije za sprovođene javne nabavke opreme za elektronski nadzor državne granice V.R, T.D. i Z.M. i predsjednica i tri od četiri člana Komisije za vršenje stručnog nadzora nad isporukom, ugradnjom i puštanjem u rad opreme za realizaciju komponenti sistema za elektronski nadzor državne granice, B.L, Z.L, J.Ž. i I.G. uhapšeni su juče nakon saslušanja u policiji, a zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj.
Sumnja se da su uhapšeni učestvovali u malverzacijama tokom nabavke elektronske opreme za nadzor granice, gdje su kupovali jeftinije uređaje, a na njih lijepili lažne oznake.
“Slobode je lišena i V.Đ., odgovorno lice privrednog društva “L.”, iz P., zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, a njeno sprovođenje i saslušanje kao osumnjičene će se izvršiti po isteku perioda samoizolacije zbog infekcije novim koronavirusom”, saopšteno je iz tužilaštva.
Izvor: RTCG