Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić uhapsili su N.D. (35) i D.B. (40) zbog sumnje da su izvršili krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, austrijski državljanin M.K. je dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, 30. maja prošle godine, prijavio da je provalom njegovog automobila Renault Master ukraden lap-top.

Navodi se da su policijski službenici identifikovali izvršioca N.D, koji je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa.

„Nakon privoda tužiocu, za N.D. je donijeto rješenje o zadržavanju do 72 sata, do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić rasvijetlili krivično djelo oduzimanje vozila, prijavljeno 28. oktobra prošle godine.

Kako su naveli, oštećena osoba je prijavila dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti da je sa parking prostora u blizini Autobuske stanice u Nikšiću ukradeno teretno vozilo marke Mercedes Sprinter.

„Kao izvršilac djela identifikovan je D.B, koji je uhapšen po nalogu tužioca i uz krivičnu prijavu priveden na dalje postupanje“, dodaje se u saopštenju.