policija

 

Policija je protiv dva maloljetna lica podnijela krivičnu prijavu državnom tužiocu Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog sumnje da su zapalili dva automobila nikšićkih registarskih oznaka, saopšteno je iz Uprave policije.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela izvršenih podmetanjem požara i aktiviranjem eksplozivnih naprava, u relativno kratkom vremenskom periodu, na osnovu operativno – taktičkih i policijsko – tužilačkih mjera i radnji u potpunosti rasvjetlili dva požara podmetnuta na dva vozila u odvojenim radnjama izvršilaca”, saopštili su iz Uprave policije.

Policija je protiv dva maloljetna lica stara 15 i 17 godina podnijela krivičnu prijavu državnom tužiocu Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršila dva krivična djela uništenje i oštećenje tuđe stvari.

“Jedno djelo su, kako se sumnja, izvršili u noći između 9. i 10. aprila, na način što su po prethodno postignutom dogovoru došli u ulicu Đura Salaja i upotrebom zapaljivog sredstva tzv. molotoljevog koktela izazvali požar na vozilu marke „Citreon C4“ nikšićkih registarskih oznaka. Vozilo je usljed dejstva požara u potpunosti uništeno”, kazali su iz UP.

Drugo djelo su, navode iz policije, izvršili, sumnja se, 17. aprila tokom noći, tako što su prethodno nabavili zapaljivu tečnost – benzin, potom došli u ulicu Vuka Mićunovića i polili benzinom vozilo marke „Audi A3“, nikšićkih registarskih oznaka, a koje su potom zapalili.

Na vozilu je, dodaju iz policije, tom prilikom nastupila veća materijalna šteta.