Mladi Nikšića

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode I.N. (58) iz Nikšić i Z.N. (34) iz Nikšića zbog sumnje da s izvršili krivično djelo iznuda putem pomaganja na štetu I.M. iz Rožaja.
Oštećeni je 13. novembra podnio prijavu Odjeljenju bezbjednosti Nikšić u kojoj je naveo da mu nepoznato lice iz Nikšića traži novac u iznosu od 7.000 eura kako bi mu vratilo vozilo marke „Audi Q5“, a čiji je nestanak prijavio u prethodnom periodu.
Pripadnici policije su u koordinaciji sa nadležnim državnim tužiocem, nakon predaje novca od strane oštećenog nepoznatom licu u ulici Ilije Milovića u Nikšiću, izvršili kontrolu tada nepoznatog lica kod kojeg su pronađene novčanice sa prethodno popisanim serijskim brojevima novčanica, a lice je privedeno u službene prostorije kojom prilikom je utvrđeno da se radi o I.N.
Daljim radnjama policija je došla do sumnje da je I.N. postupao po instrukcijama svog srodnika Z.N. iz Nikšića.
Novac je oduzet i vraćen vlasniku, kao i predmetno vozilo.
I.N. i Z.N. su privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji im je nakon saslušanja donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu.