Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević uhapšen je večeras po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), zbog sumnje da je bio u organizovanom lancu koji je švercovao dio cigareta zaplijenih ljetos u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

 

Kako prenosi portal Vijesti, nekoliko osoba, među kojima i osobe iz državnog sistema, uhapšene su akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, a po nalogu SDT-a, zbog sumnje da su bile u organizovanom lancu krađe i krijumčarenja cigareta, koje su navodno spaljivane u pećima “Javorka” i “Željezare” u Nikšiću. Vijestima je od više izvora potvrđeno da je akcija hapšenja izvedena u Podgorici i Nikšiću, a vjeruje se da su Milošević i drugi osumnjičeni bili uključeni u sistem krijumčarenja cigareta, koje je država oduzela u magacinima Luke Bar.

SDT vjeruje da u pećima nije spaljen broj paketa kako je objavljeno u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je dio oduzetih paketa završio u krijumčarskom lancu.

Akcija Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja pokazatelj su nulte tolerancije institucija na svaki pokušaj šverca, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

“Gradimo sistem i pravednu državu u kojoj zakon važi jednako za sve. Nema povlašćenih”, naveo je Adžić na Tviteru /Twitter/.

Izvor: Mina