Službenici policije uhapsili su J.R. iz Herceg Novog zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnh droga.

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, u sklopu planskih aktivnosti, u ulici Janka Beka kontrolisali J.R. iz tog grada.

“Kod njega je pronađeno nekoliko pvc pakovanja sa sadržajem zelene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine 13,5 grama, kao i vaga za precizno mjerenje”, navodi se u saopštenju.

Policija sumnja da je pronađena opojna droga bila namijenjena daljoj uličnoj prodaji.

“Po nalogu postupajućeg tužioca J.R. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnh droga”, naveli su iz policije.

Oni su podsjetili da su službenici hercegnovske policije od početka maja, preduzimajući intezivne mjere i radnje na suzbijanju ulične prodaje narkotika, oduzeli određenu količinu droge.

Navodi se da su službenici policije u tom periodu uhapsili sedam osoba i, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, krivično procesuirali osam, zbog počinjenih krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga.