policija niksic

Policijski službenici Protivterorističke i Posebne jedinice policije van dužnosti su, u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, uhapsili Nikšićanina G.M. kojeg su, kako se navodi, zatekli u pljački prodavnice.

“Sinoć oko 23.40 časova, dok su bili van dužnosti, pripadnik Protivterorističke jedinice i pripadnik Posebne jedinice policije su u Nikšiću, u Njegoševoj ulici primijetili lice koje lomi staklo na jednom maloprodajnom objektu. Primijetili su takođe da ovo lice u ruci drži čekić kojim upravo lomi staklo izloga. Policijski službenici su se tom prilikom legitimisali, povikavši ‘policija’, međutim, ovo lice nije reagovalo već je ušlo u objekat odakle otuđuje jedan kofer, gdje su se, kako je dalje utvrđeno, nalazile naočare veće novčane vrijednosti”, saopštila je Uprava policije.
Iz Uprave policije kazali su da je pljačkaš u trenutku privođenja pružao otpor.
“Izvršilac je hrabrom akcijom pripadnika Sektora policije posebne namjene savladan i zadržan na licu mjesta. Kod njega je pregledom pronađen i nož na rasklapanje, tzv. ‘leptir’. O događaju su policijski službenici obavijestili kolege u Odjeljenju bezbjednosti Nikšić koji su odmah izašli na lice mjesta, legitimisali i utvrdili identitet izvršioca – G.M. iz Nikšića, te sa događajem upoznali tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću. G.M. je doveden u službene prostorije, a po nalogu tužioca na licu mjesta je izvršen uviđaj i prikupljena su dodatna obavještenja nakon čega je kvalifikovano krivično djelo teška krađa, a G.M. lišen slobode”, zaključuje se u saopštenju.
Izvor: Vijesti.me