Hapšenje

 

 

Nikšićanin N.B. (58) uhapšen je u Kraljevu po međunarodnoj potjernici, zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje i prevara, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da je N.B. uhapšen 16. januara u sklopu aktivnosti ciljanog traganja, kao i razmjenom operativnih saznanja između policija Crne Gore i Srbije.

“On se potražuje na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol-a Podgorica radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine i pet mjeseci na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje i prevara”, rekli su iz policije.

Oni su saopštili da se N.B. potraživao međunarodnom potjernicom od marta 2021. jer je proglašen krivim da je u prvoj polovini 2013. godine organizovao kriminalnu organizaciju zajedno sa Č.M.

“Č.M. je na prevaren način dovodio u zabludu službenike banaka iz više zemalja da transferišu novac na račune više fizičkih lica u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji, koje je za tu kriminalnu aktivnost vrbovao N.B”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, novac se nakon podizanja dijelio po već unaprijed definisanom kriterijumu između članova kriminalne organizacije.

“Procjenjuje se da ukupna šteta pričinjena na taj način 1,6 miliona EUR”, naveli su iz policije.

Oni su saopštili da je nadležni sud u Srbiji je odredio ekstradicioni pritvor za N.B.