Crnogorska policija uhapsila je M.D.(24) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti direktorke Televizije Vijesti Marijane Bojanić, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

„Službenici Uprave policije MUP-a su, nakon izjašnjenja tužioca o pravnoj kvalifikaciji djela, lišili slobode M.D. (24) iz Nikšića, zbog sumnje da je, na štetu direktorke TV Vijesti Marijane Bojanić, počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti“, kaže se u saopštenju MUP-a.

Bojanić je, kako su podsjetili, podnijela u Centru bezbjednosti Podgorica prijavu u svojstvu građanina, zbog prijetnje koju je dobila posredstvom društvene mreže Tviter i Fejsbuk /Facebook/.

Iz MUP-a je saopšteno da su službenici Uprave policije preduzeli mjere i radnje iz njihove nadležnosti i utvrdili identitet osobe, M.D, koja je, kako se sumnja, slalo sporne poruke posredstvom društvene mreže Fejsbuk.

„Od navedenog lica su u utorak prikupljena potrebna obavještenja nakon čega je kompletna dokumentacija dostavljena Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću na ocjenu i mišljenje“, zaključuje se u saopštenju.