Barska policija uhapsila je N.B. (20) iz Podgorice zbog sumnje da izvršila krivično djelo trgovina ljudima na štetu svog maloljetnog brata.

Iz Uprave policije je saopšteno da su njihovi službenici, nakon više prijava da je dječak od 12 godina u više navrata fizički napadao djecu na području Bara, u prisustvu majke i službenika Centra za socijalni rad prikupili obavještenja na okolnosti tih prijava.

“Policija je došla do sumnje da je dječak žrtva trgovine ljudima, pa su u odnosu na to preduzete dodatne mjere i radnje iz nadležnosti policije. Uhapšena je njegova sestra N.B. iz Podgorice zbog sumnje da izvršila krivično djelo trgovina ljudima”, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli iz policije, sumnja se da je N.B. to krivično djelo počinila na način što je, zloupotrebom povjerenja i korišćenjem teških prilika, primoravala dječaka na prosjačenje na teritoriji Bara.

Navodi se da je oštećeni dječak prikupljeni novac predavao, a ukoliko suma ne bi zadovoljavala predviđeni dnevni iznos, on bi bio fizički zlostavljan.

Iz policije su kazali da su dječaka zbrinuli službenici Centra za socijalni rad.

“Policija je u odnosu na prijave podnijete protiv dječaka, s obzirom da je on krivično neodgovoran zbog uzrasta, protiv njegove majke L.B. (42) sa Kosova podnijela prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 37. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici – zanemarivanje”, kaže se u saopštenju.
ti iz nadležnosti Centra za socijalni rad.