Policija CG

Barska policija uhapsila je Z.R. (23), osumnjičenog za više teških krađa i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da je Z.R. jednu tešku krađu počinio na štetu crkve Svete Petke u Sutomoru, iz čijeg pomoćnog objekta je u večernjim satima 12. marta otuđio više predmeta.

„On je prvenstveno ušao u unutrašnjost crkve tako što je podesnim sredstvom otvorio prozor, zatim izvršio premetačinu, pa je nakon toga, budući da nije pronašao vrijedne predmete, podesnim predmetom otvorio vrata pomoćnog objekta odakle je otuđio pomenute stvari“, rekli su iz policije.

Kako se sumnja, osumnjičeni je u drugoj polovini aprila iz jedne porodične kuće u mjestu Štrbina, iz više navrata, otuđivao mašine i djelove mašina za rad.

„Pripadnici barske policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija koje koristi Z.R. u mjestu Zagrađe u Sutomoru. Pronađeni su određeni predmeti koji su otuđeni, dok je neke od njih osumnjičeni prodao trećem licu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je tom prilikom pronađeno i 14 komada municije i četiri detonatorske kapisle.

Iz policije su kazali da je uz krivičnu prijavu Z.R. priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost.
(kraj) nij/gop