NVO Ugostiteelji, bankari, pomoć

Predstavnici NVO Ugostitelji Crne Gore, predsjednik Udruženja banaka Mladen Rabrenović i generalni sekretar Udruženja banaka Bratislav Pejaković su prisustvovali sastanku, na kojem je konstatovana mogućnost podrške bankarskog sektora ugostiteljima i hotelijerima koji su u lošoj ekonomskoj situaciji zbog pandemije koronavirusa, čiji kraj je i dalje neizvjestan, saopšteno je iz NVO Ugostitelji Crne Gore.

Kako navode, NVO Ugostitelji Crne Gore pozdravlja spremnost Udruženja banaka da pomogne sektoru ugostiteljstva.
“Dogovoreno je da naša organizacija inicira okrugli sto na kome bi bili prisutni predstavnici Centralne banke Crne Gore, Udruženja banaka, Investiciono razvojnog fonda, te predstavnici ministarstava finansija i ekonomskog razvoja i Uprave prihoda”, kazali su Ugostitelji.
Prema njihovim riječima, taj sastanak će imati za cilj da se razmotri mogućnost podrške bankarskog sektora ugostiteljima i hotelijerima kako bi što spremnije dočekali predstojeću ljetnju turističku sezonu.
“S obzirom da korona kriza traje više od godinu, a da je sektor ugostiteljstva najpogođeniji, ruka podrške našem sektoru je neophodna kako bismo ove godine pokušali da opstanemo na tržištu i stvorimo uslove za rad, jer smo iscrpili sve resurse, a veliki broj naših kolega je na rubu egzistencije”, ističu iz NVO Ugostitelji Crne Gore.
Dodaju, da je tokom današnjeg sastanka dogovoren i zajednički zahtjev prema bankarskom sektoru da se privrednicima omogući odobravanje kreditnih linija po povoljnim uslovima, ali i da se zajednički pokuša naći način za reprogram postojećih kredita u sektora ugostiteljstva.
Izvor: CDM