Studentkinja Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore UCG Amanda Dibra najbolja je studentkinja tog fakulteta i tim povodom biće joj uručena nagrada za najveći uspjeh tokom studija, za studijsku 2020/21. godinu.

Dibra, čiji je prosjek 9,86, školuje se na smjeru Mediteransko voće.

“Ovu nagradu doživljavam isključivo kao neki vid priznanja za dosadašnji trud i zalaganje tokom studiranja. Smatram da prosjek nije relevantan pokazatelj uspjeha već praksa i stručnost. Veliki broj mojih kolega posjeduju znanje i stručnost i tako pozitivno utiču na razvoj naše struke”, kazala je studentkinja.

Kako je istakla, na putu do uspjeha nije bilo odricanja, odnosno da je sve vrijeme posvećeno ovom uspjehu gledala kao investiciju u sebe.

“Put studenta od početka studiranja do završetka studija je pun izazova, međutim, ti izazovi se mogu relativno lako savladati ako postoji jasno definisan cilj i put do tog cilja, a to je u svakom slučaju, uspješan završetak studija”, rekla je Amanda.

Ona kaže da je fokus na Biotehničkom fakultetu bio na teoriji koju bi trebalo primijeniti u praksi.

“Praksa je bila u vidu terenske nastave, što je jako bitan segment u stručnom usavršavanju jer kroz praksu student ima mogućnost da implementira svoje znanje na najkorisniji mogući način. Meni lično je dosta značilo, učili smo u grupama i nekako smo svi bili mnogo rasterećeniji i taj napor je mnogo lakše pregurati zajedno”, kazala je Dibra, dodajući da se zadaci i ciljevi koje je postavila sebi za predstojeći period tiču profesionalnog usavršavanja iodnose se na dalje školovanje koje će nastaviti u Crnoj Gori.

Izvor: CDM