Nakon prve noci provedene na Zlatiboru, dočekalo nas je svježe jutro. Učenici su ustali u 7.00 h, pripremili svoje putne torbe i obavili doručak, uz koji su sabirali utiske o diskoteci i druženju u njoj sa učenicima iz Velikog Gradišta . Obavezna šetnja Zlatiborom uslijedila je od 08.10 – 09.00 h, a potom se krenulo za Beograd.

Na dionici dugoj 240 km, jedan dio puta čini magistralni, a drugi dio auto put ,,Miloš Veliki”. Dolazak u Beograd uslijedio je u 12.15 h. Prema planu ekskurzije učenici su prvo obišli stadione ,,Zvezde” i ,,Partizana”, a zatim ručali i smjestili se u hotelu ,,Slavija”. U 15.30 h krenulo se u obilazak Zoovrta, Kalemegdana i setnju knez Mihailovom ulicom. Taj dio programa zavrsen je povratkom na veceru u 20.30 h.
Za drugu noć nije organizovano disko vece. Sa povratkom u hotel uslijedile su pripreme za noćni odmor. Napomenimo da su nam i tokom današnjeg putovanja vremenske prilike bile naklonjene. Ono što nijesmo mogli iskazati riječima nadamo se da će nadomjestiti fotografije.
Uz naše iskrene pozdrave iz Beograda svima vama, završavamo i drugo javljanje sa ekskurzije uz našu uobičajenu devizu – ,,Život čine putovanja”.