Projekat „Cetinje – jedna priča“ ove godine realizovan je u periodu od 18. do 22. oktobra (odjeljenja VII-1 i VII-2 od 18. do 20. oktobra, uz pratnju učiteljice Gordane Rašović i starješine Slavice Kankaraš, te odjeljenja VII-3 i VII-4 od 20. do 22. oktobra, uz pratnju starješina Nikole Kasalice i Slavice Živković).
Učenici sedmog razreda OŠ “Ratko Žarić”(njih 102 od ukupno 107) proveli su dvije noći u odmaralištu „Lovćen – Ivanova Korita“ JU „Lovćen-Bečiči“ iz Cetinja, zajedno sa odjeljenjima iz još dvije nikšićke škole. Naročita pohvala ovdje ide animatorima, koji su bili nezamjenjiv dio naših obilazaka, ali i realizatori aktivnosti u okviru odmarališta (npr. kviza „Upoznaj Prijestonicu“). Tokom boravka, posjetili su spomenik dinastije Petrović-Njegoš, Njegošev mauzolej. Cetinje i njegove znamenitosti (Dvorac kralja Nikole, Biljardu, Cetinjski manastir i dr.),
Što se tiče vladanja učenika u ovom periodu, zaključak je da škola može biti zadovoljna na to kako su je učenici svojim ponašanjem predstavili.