Učenica VII razreda JU OŠ “Luka Simonović” Vasilisa Jovićević počela sa pripremama za takmičenje “Crna Gora u ritmu Evrope” koje je najveće dječije muzičko takmičenje u zemlji, namijenjeno takmičarima uzrasta od 12 do 21 godine, djeci i omladini Crne Gore, koja su vrhunskog talenta za pjevanje i ples.

Podršku djeci i omladini Crne Gore kroz ovaj televizijski format najveći ove vrste u zemlji daju i ambasadori zemalja Evrope, Evropske Unije, Australije, i Izraela.
Program “Crna Gora u ritmu Evrope” će se u 2022. godini emitovati uživo na Radio Televiziji Crne Gore.
Odabrani će imati priliku da svoj vrhunski talenat za pjevanje i ples usavršavaju tokom višemjesečnih priprema, sa trenerima glasa kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa „Crna Gora u ritmu Evrope“.
Pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija, žirija gradova i opština učesnika televizijskog programa „Crna Gora u ritmu Evrope“ i gledalaca koji glasaju putem SMS-a, a samo finale televizijskog prenosa biće emitovano u direktnom prenosu na Radio Televiziji Crne Gore (RTCG). Sve propozicije takmičenja nalaze se na sajtu www.theeurope.eu