Savjet MZ Župa Nikšićka i ove godine zajedno sa Osnovnom školom (OŠ) “Dušan Bojović” i nikšićkim Crvenim krstom organizuje humanitarnu sabirnu akciju koja počinje danas i trajaće do 29. novembra.

Predsjednik Savjeta MZ Župa Dragoljub Radulović poručio je da će nastojati da kroz ovu aktivnost sakupe što više, prije svega osnovnih životnih namirnica, kako bi pomogli domaćinsta u stanju socijalne potrebe.

“Kroz ovu skromnu aktivnost želimo da pošaljemo dobru poruku svim drugim društvenim zajednicama da se aktivno uključe u ovakve i slične aktivnosti kako bi pomogli onima koji nijesu u mogućnosti da sebi obezbijede osnovne uslove za život. Poruku šaljemo i da se zajedništvom može preći preko svake prepreke. Naš moto je da ‘naše malo nekome znači puno’, te stoga vjerujemo da će ova akcija naići na odobravanje svih u zajednici”, istakao je Radulović.

On je kazao da su učešće u ovoj humanitarnoj aktivnosti najavila i privredna društva.

“Želimo da saradnja Savjeta MZ Župa Nikšićka, OŠ “Dušan Bojović” i Crvenog krsta bude nastavljena i u narednom periodu, posebno imajući u video činjenicu da Crveni krst Nikšića nesebično izlazi u susret molbama koje stižu iz našeg mjesta i koji su uvijek tu kada je nekome potrebna pomoć. Svi oni koji žele da učestvuju u ovoj aktivnosti i doniraju osnovne životne namirnice mogu to učiniti svakog dana u prostorijama OŠ “Dušan Bojović”. Sve što bude prikupljeno će biti predato Crvenom krstu Nikšić, koji će isto distribuirati onima kojima je to najpotrebnije”, naveo je Radulović.