Prvi čas u okviru projekta „Razvoj rukometa u vrtićima“ koji Rukometni savez Crne Gore realizuje uz podršku Evropske rukometne federacije održan je u vrtiću “Radost”.

 

50 mališana iz jedinice „Radost“, prisustvovalo je prvom času u okviru projekta koji je institucionalno podržalo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

Prvi čas sa mališanima u tom vrtiću odradili su treneri Miloš Perović i Dragan Đurđevac.

Rukometni savez Crne Gore je ovoj ustanvi, kao što je slučaj i sa vrtićima „Ljubica Popović“ i “Đina Vrbica“ u Podgorici, donirao vrijednu opremu koja će koristiti djeci u narednom periodu.

Osim 3 navedena vrtića, u projekat će biti uključeni i mališani iz vrtića Zagorka Ivanović iz Cetinja, u kojem će prvi čas biti organizovan naredne sedmice.

Projekat „Razvoj rukometa u vrtićima“ se inače, realizuje uz podršku EHF-a, nakon što je u septembru prošle godine na kongresu u Bazelu potpisan ugovor sa „evropskom kućom rukometa“.

Djeca uzrasta od tri do šest godina će biti u prilici da se od eminentnih trenera, sadašnjih i bivših reprezentativaca, kroz navedeni projekat, upoznaju sa rukometom, nauče prve rukometne korake i već od najmlađih dana razvijaju ljubav prema sportu koji je jedan od najuspješnijih u našoj državi.

 

Izvor: CdM