Petnaesto izdanje Ljetnje škole za mlade diplomate „Gavro Vuković“, pod nazivom „Snaga diplomatije: Sprječavanje sukoba, očuvanje mira i promovisanje prosperiteta“, biće svečano otvoreno u poneđeljak, 4.jula, u Spomen kući vojvode Gavra Vukovića u Beranama, sa početkom u 12h.

Tokom uvodnog dijela programa, koji će biti otvoren za predstavnike medija, obratiće se ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Daniela Gašparikova i predsjednik Opštine Berane Vuko Todorović.
Ovogodišnja Ljetnja škola okupiće mlade diplomate iz država regiona Zapadnog Balkana, država članica Evropske unije i NATO-a, i zapravo cijelog svijeta, kao i ugledne predavače, teoretičare i praktičare međunarodnih odnosa, koji će aktuelne teme približiti mlađim kolegama.
Ljetnja škola je globalna platforma koja okuplja mlade diplomate iz cijelog svijeta i predstavlja priliku za učenje, razmjenu najbojih praksi i promociju Crne Gore, a do sada je pohađalo više od 600 mladih diplomata iz više od 80 država.
Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i snimke sa otvaranja.