ta „1000plus,73 vaučera građanima

U okviru IV faze Projekta „1000plus“, u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma juče je uručeno 73 vaučera građanima koji su bili na listi čekanja. Generalna direktorica Direktorata za razvoj stanovanja i legalizaciju Radmila Lainović uručila je 28 vaučera zaposlenim u javnom sektoru, 21 mladim bračnim parovima do 35 godina života i 24 vaučera ostalim korisnicima.

“Podsjetimo, kroz Projekat „1000plus“ obezbijedili smo ubjedljivo najpovoljniju fiksnu kamatnu stopu koja iznosi 2.99 odsto, a učešće u kupoprodajnoj vrijednosti nekretnine nije obavezno. Obrada kredita je 0.3 odsto, što je još jedna od povoljnosti, a period otplate kredita do 240 mjeseci. Takođe, kroz saradnju sa Notarskom komorom Crne Gore, obezbijedili smo popust od 50 odsto na notarske usluge”, navodi se u saopštenju Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.
Do sada su uspješno realizovane tri faze projekta kroz koje je ukupno do sada 1186 porodica riješilo stambeno pitanje, odnosno preko tri hiljade građana (3055).
“Očekujemo da će kroz IV fazu dodatnih 400 domaćinstava riješiti stambeno pitanje. U okviru IV faze, koja je u toku realizacije, ukupno je do sada uručeno 412 vaučera. Prethodno je uručen 191 vaučer prioritetnoj grupi lica i 148 vaučera ciljnim grupama”, navodi se u saopšetnju.
Vaučeri će se dodjeljivati do utroška sredstava.