Agro Eko Lukovo će se baviti razvojem Lukova kroz popularizaciju: poljoprivrede, zaštite životne sredine i kulturno istorijske baštine ovog područja.
“Ciljevi našeg Udruženja će se odnositi na razvoj poljoprivredne proizvodnje na Lukovu, promociju programa proizvodnje i plasmana zdrave hrane ,revitalizacije poljoprivrednih dobara , jačanje svijesti mještana ruralnog područja o značaju organske poljoprivredne proizvodnje i vraćanja mladih selu,te popularizacije poljoprivrede, kroz aktivan rad na edukaciji proljoprivrednih proizvodjača i programa samozapošljavanja. Udruženje će se posebno baviti podizanjem nivoa informisanosti i znanja mještana ruralnog područja o LEADER pristupu (metod mobiliziranja i ubrzanog razvoja ruralnog područja) i konceptu LAG-ova (lokalnih akcionih grupa) sa ciljem jačanja ruralne zajednice,kao podsticanjem i sprovođenjem savremenih tehničko-tehnoloških metoda u diversifikaciji poljoprivrednih proizvoda u cilju proizvodnje zdrave hrane”, kazala je direktorica ove organizacije Snežana Danilović.

Posebnu pažnju oni će posvetiiti podršci poljoprivrednim proizvođačima, prvenstveno ženama preduzetnicama koje se bave proizvodnjom i preradom zdrave hrane kao i mladim poljoprivrednim proizvodjačima, kroz aktivnosti na zaštiti domaće proizvodnje i plasmana domaćih proizvoda i njihovo podsticanje na veću proizvodnju zdrave i organske hrane.
NVO Agro Eko Lukovo ima za cilj podršku projektima i programima zelene ekonomije i razvoju i unaprijeđenje ekološke svijesti mještana Lukova, kroz očuvanje bio diverziteta i zaštite životne sredine (zaštita prirodnog kompleksa šumskog lokaliteta “Žljebina”-Lukovo).

“Naše Udruženje će dati doprinos promociji turističke ponude Lukova,kao i podršci razvoja eko i etno turizma na održivoj osnovi i zaštiti kulturno istorijskog nasleđa i prirodnih dobara ovog područja. Djelatnosti našeg Udruženja će se odnositi na edukaciji mještana Lukova u smislu mijenjanja postojeće svijesti i primjeni evropskih standarda u oblasti:poljoprivrede ,proizvodnje zdrave hrane, zaštite životne sredine i očuvanja kulturno istorijske baštine ovog kraja”, kazala je Danilović