Službenici Uprave policije u Nikšiću pronašli su parcelu sa zasadom marihuane. Slobode je lišen Nikšićanin Z.G. (53) zbog sumnje da se bavio nelegalnom proizvodnjom droge.

Nikšićka policija je, juče, postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres kuće i drugih prostorije koje koristi Z.G.
“Prilikom pretresa u dvorištu kuće je pronađena parcela sa zasadom 43 stabljike marihuane visine od 0.2cm do 1.6m. Takođe, pretresom je pronađeno i oko 350 grama marihuane, tri čašiće metadona, sjemenke marihune i vaga za precizno mjerenje”, navodi se u saopštenju policije.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se Z.G. liši slobode zbog sumnje da je izvšio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
“Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su tokom jula i za sedam dana avgusta, aktivnostima na suzbijanju zloupotrebe narkotika, procesuirali 12 osoba zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga”, navodi se u saopštenju Uprave policije.