Sa blagoslovom episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, a u organizaciji Eparhije budimljansko-nikšićke i Manastira Svetog Luke u Župi Nikšićkoj, u Nikšiću je održano dobrotvorno veče pod nazivom “Činite dobro i da vam se ne dosadi“ čija sredstva su namijenjena za freskopis crkve Svetog apostola Luke u Župi Nikšićkoj.
Sabranje je blagoslovio, proiznosivši prigodnu besjedu” Manastiri i krivo gudalo, to je pravu vjeru sačuvalo“ protojerej Miodrag Todorović.

Pozdravnim slovom se obratio Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić.

U veoma bogatom kulturno-umjetničkom programu učestvovali su: Miodrag Žunić Žuna, muzičar iz Podgorice, pjevačka grupa „Simonida“ iz Nevesinja, pjesnik Radinko Krulanović, etno pojci Tijana Vučetić iz Nikšića i Marija Ratković iz Trebinja, guslar Nikola Krivokapić, muzički izvođači Aleksandar i Teodora Matović, pijanistkinja Anastasija Čalak, violinistkinje Maja Mijanović i Magdalina Knežević i solistkinja Evgenija Petkovski.

Program je vodila Daliborka Radanović iz Trebinja.

Dobrotvorno veče u Nikšiću jedno je u nizu koja su, povodom prikupljanja sredstava za freskopisanje manastirske crkve, organizovana u više gradova Eparhija SPC.

U ponedjeljak, 18. septembra, sa blagoslovom arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog Porfirija i episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, u MTS dvorani u Beogradu u 19,30 časova, takođe će se održati slično dobrotvorno veče, tačnije predstava pod nazivom “Ne gubi se dobro- kad se za dobro daje”.

Događaj organizuje Manastir Svetog Luke u Župi Nikšićkoj uz pomoć mnogobrojnih pravoslavnih hrišćana i prijatelja manastira, naročito prof. dr Vanje Ković i prof. dr Nebojše Dugalića.

Episkop novobrdski Ilarion će blagosloviti sabranje i održati uvodnu besjedu, a u ovoj dobrotvornoj večeri – predstavi najavljeno je učešće istaknutih dramskih umjetnika: Nebojše Dugalića, Branislava Zeremskog, Aleksandra Srećkovića, Andreja Šepetkovskog, Nebojše Ilića, Radivoja Bukvića, Slobode Mićalović, Ivana Bosiljčića i vokalno-instrumentalnog sastava “Fenečki biseri”. Voditelj i narator biće Aleksandar Gajšek.
Izvor: RTNK