Olimpijski dan održan je danas u Gradskom parku u Nikšiću. Tehnički organizator bio je Biciklistički klub Perun Nikšić, a pod pokroviteljstvom Crnogorskog Olimpijskog komiteta.
„Poštovani sportisti, prijatelji i ljubitelji sporta izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu da vas pozdravim ispred tehničkog organizatora ovog događaja koji za cilj da obilježi Olimpijski dan i pokaže da je sport univerzalan jezik među judima. Olimpijski dan ustanovljen je 1948. godine. Ovaj datum obilježava se u spomen na rođenje modernih Olimpijskih igara – 23. jun 1894. godine, na prijedlog francuskog barona Pjera de Kubertena, kada je u Parizu osnovan Međunarodni olimpijski komitet (MOK). Nikšić je grad sporta iznjedrio je mnogo sportista koji su već nastupali na Olimpijskim igrama. Nadam se da su među vama i oni koji će u budućnosti afirmisati ne samo naš grad, nego i Crnu Goru. Ovo je manifestacija koja na pravi način mladim sportistima prenosi univerzalna olimpijska načela IZVRSNOST, PRIJATELJSTVO, POŠTOVANJE“, kazala je Ana Petrović Njegoš, direktorica BK Perun.
Ona dodaje da svi prisutni zajednički šalju jednu jaku poruku da je Nikšić grad sportista.
“Sport je nezamisliv bez zdravih stilova života, i danas je sa nama ordinacija Balans koja stoji na raspolaganju da zainteresovanim učesnicima izmjeri šećer u krvi, krvni pritisak i podijeli savjete o zdravoj ishrani. Sportski turizam je nezaobilazan vid turističke ponude i sa nama je Turistička organiacija. Koristim još jednom priliku da se zahvalim svim klubovima koji su uzeli učešće i naravno JPU Dagan Kovačević“, ističe Petrović Njegoš.
Predrag Marsenić iz Crnogorskog olimpijskog komiteta otvorio je Olimpijski dan, a klubovima podijelio zahvalnice za učešće.
„Kao što znate Nikšić je uvjek bio grad sporta i vrhunskih sportista i nadam se da će tako biti i u buduće. Nikšić je iznjedrio brojne i vrhunske sportiste i nadam se da će od vas biti budućih olimpijaca s kojima ćemo se svi zajedno ponositi. Vjerujem da ćete uživati u ovom lijepom danu i da ćete nam pokazati svoje vještine i da ćemo se svi zajedno na kraju radovati još jednom rođendanu Olimpijskog pokreta“, kazao je on.