Nikšička policija je na raskrsnici ulica Josipa Broza Tita i Beogradske kontrolisala lica J.B. (52) i S.M. (43) za koje su posumnjali da stavljaju u promet akcizne robe. Tom prilikom u vozilima kojima su upravljala ova lica pronađene su u ilegalnom posjedu i oduzete ukupno 584 paklice raznih vrsta cigareta bez akciznih markica Crne Gore i 1.900 cigareta u rifuzi sa filterima, saopštili su iz Uprave policije.

O navedenom događaju upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se J.B. i S.M. liše slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Iz MUP-a napominju da je J.B. povratnica u izvršenju krivičnih djela iz ove oblasti, te da policijski službenici Odeljenja bezbjednosti Nikšić u kontinuitetu sprovode pojačane aktivnosti u cilju suzbijanja krivičnih djela iz oblasti privrednog i ekonomskog kriminala, kao i suzbijanja sive ekonomije pa je tokom oktobra Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeto 12 krivičnih prijava zbog krivičnih djela iz ovih oblasti.