Miting bacača kugle Draževina 2023 – Memorijal Nedeljko Burzanović biće održan u nedjelju u istoimenom podgoričkom selu, najavili su organizatori manifestacije.

Takmičenje će biti održano 15. put, a ove godine imaće momeorijalni karakter, u znak sjećanja na osnivača mitinga Nedjeljka Burzanovića.

Najavljeno je učešće više od 100 takmičara iz Srbije, Makedonije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Bacači kugle nadmetaće se u kategorijama veterana (5 kg), pionira (4),pionirki (3), mlađih juniora (5), mlađih juniorki (3), juniorki (4), juniora (6), seniorki (4) i seniora (7,260 kg).

Prošlogodišnji pobjednici mitinga u konkurenciji seniora bili su Anita Marton iz Mađarske (18,24) i Tomaš Đurović iz AK Podgorica sa rezultatom 19 mezara.

Marton je rekorderka mitinga u konkurenciji sa rezultatom 19,63 metra, a taj hitac bacila je 30. aprila 2017. godine.

Ona će sa ekipom iz Mađarske učestovati i ove godine na mitingu i jedna je od glavnih favorita.

U muškoj konkurenciji rekorder je Hamza Alić iz Zenice sa rezultatom 21,07 metara, koji je postigao na prvom mitingu 28. aprila 2008. godine.

“Takmičenje u Draževini predstavlja idealnu priliku da se pojavi i veliki broj takmičara iz Crne Gore. Očekuje se i nastup crnogorskog rekordera u bacanju kugle Tomaša Đurovića koji je prve korake počeo u AK Draževina, kao i rekordera Crne Gore u konkurenciji juniora Rista Drobnjaka iz bjelopoljskog Jedinstvo ”, saopštili su organizatori.

Početak nedjeljnog takmičenja zakazano je za deset sati.