U Budvi će danas početi 12. bezbjednosni 2BS Forum u čijem će fokusu, kako je najavljeno, biti budućnost i bezbjednost Zapadnog Balkana, kao i uloga i značaj NATO-a.

Iz Atlantskog saveza Crne Gore, koji je organizator, su kazali da će se na Forumu govoriti o stranom direktnom uticaju, dezinformacionim aktivnostima i narastajućim izazovima poput energetske krize, klimatskih promjena i geopolitičke situacije u Evropi.
“Na 2BS Forumu učestvovaće najviši inostrani i crnogorski državni zvaničnici, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Dritan Abazović, ministri odbrane i vanjskih poslova Raško Konjević i Ranko Krivokapić.
Kako se navodi, učestovaće i zamjenik generalnog sekretara NATO-a, Mirčea Džoana, specijalni predstavnik Evropske unije za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak, kao i specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan, Stjuart Pič.
Forum okuplja predsjednike, premijere, ministre, poslanike i diplomate, predstavnike međunarodnih organizacija, kao i stručnjake iz oblasti bezbjednosti, koji će diskutovati o regionalnim i globalnim trendovima i izazovima.
Izvor: mina.news