akcija zamka

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge su danas realizovali opsežnu policijsku akciju vođenu pod kodnim nazivom „Zamka“ u okviru koje su uhapšene 24 osobe, saopštila je Uprava policije. Terete se za krijumčarenje dvije i po tone marihuane.

Policija navodi da je akcija sprovođena deset mjeseci sa Specijalnim i Višim državnim tužilaštvom kao i sa međunarodnim partnerskim službama.
“U policijskoj akciji koja je realizovana u ranim jutarnjim časovima, lišena su slobode 24 lica, organizatori i članovi kriminalne organizacije koja se tereti za krijumčarenje velikih količina marihuane, iz pravca Republike Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije”, saopštila je policija.
U dosadašnjoj istrazi, presijecanjem krijumčarskih ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe u 11 pojedinačnih zaplijena pronađeno je i oduzeto pola tone marihuane.
Ista grupa se tereti za krijumčarenje dvije i po tone marihuane.
“U opsežnoj akciji koju je sprovodio Odsjek za borbu protiv krijumčarenja droga je učestvovalo 180 policijskih službenika – pripadnika Sektora specijalne policije, Stanice granične policije I Ulcinj, Centra bezbjednosti Bar, Centra bezbjednosti Nikšić, Centra bezbjednosti Herceg Novi, Centra bezbjednosti Podgorica i dr”, saopštila je Uprava policije.
Izvršen je pretres na 30 lokacija, a slobode su lišeni: S.U., A.K., I.LJ., M.R., D.K., B.I., A.M., I.K., D.D., S.Đ., D.M., E.N., N.V., M.K., P.K. svi iz Ulcinja, kao i I.P., B.P., T.P., R.K., S.V., S.M., P.D. iz Nikšića, R.P. iz Podgorice i Nj.V. iz Bara.
“Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto pet vozila, gliser, pištolj i lovačka puška kao i vaga za precizno mjerenje, novac, više telefona i SIM kartica. Imajući u vidu broj lica obuhvaćenih predmetom, količinu i kvalitet prikupljenih materijalnih dokaza jasno je koliki je značaj ovog predmeta srazmjerno kapacitetima, jer bi ovaj rezultat bio odličan i za mnogo veće države i policijske službe”, poručuju iz policije.
Realizacija akcije „Zamka“ je, kako kažu, još jedan pokazatelj uspješnog rada službenika Uprave policije u sprovođenju dugoročnih istraga, kojima se obuhvata veliki broj meta u cilju razbijanja kriminalnih organizacija koje se bave krijumčarenjem droge.