Izvršni direktor kompanije, Goran Jandreoski, kazao je da je broj zaposlenih veći od onog što je potrebno za kapacitete i broj putnika koje opslužuju dva aerodroma, prenosi portal RTCG.

“Realan broj je 430 do 450 zaposlenih za tip organizacije Aerodroma Crne Gore. Zadatak menadžmenta je da se svim radnicima da posao i da se pregovara sa onima koji žele da odu iz kompanije, kazao je Jandreoski i napomenuo da svakodnevno imaju interesovanja radnika za sporazumni raskid radnog odnosa.

Najviše zabrinjava infrastruktura

“Postoje ljudi i kadar koji imaju kapaciteta da odrade svoj posao, samo je potrebna motivacija da se postignu ciljevi. Najviše me zabrinjava infrastruktura. To je moj fokus, i u narednom periodu, kad sezona prođe, biće period velikih građevinskih aktivnosti, poput napajanja aerodroma u Podgorici i sanacije krova u Tivtu”, rekao je Jandreoski u Jutarnjem programu RTCG.

Uprkos svemu, tvrdi da ono što je zatekao u Aerodromima Crne Gore, nije ništa različitije od aerodroma u koijma je bio i ranije.

Govoreći o terminalu 2 na Aerodromu Tivat on je kazao da je utvrđeno da taj terminal mora biti spreman za sljedeću sezonu.

“Da li će to biti samo za generalnu avijaciju, ili samo za odlazne putnike, to je odluka menadžmenta. Dao sam smjernice da se to pripremi, jer smatram da nije cjelishodno da nešto što postoji bude zatvoreno”, kazao je Jandreoski.

Izvor: MINA-BUSINESS