Jutros je na Krupcu otvorena trodnevna izviđačka liga, organizovana za polaznike od 5 do 20 godina. Više od 300 djece i mladih okupilo se u gradu pod Trebjesom i testiralo svoje vještine. Znanja i sposobnosti ukrstili su izviđači iz Podgorice, Plava, Cetinja, Bara, Herceg Novog, Rožaja i Nikšića.

 

Krećući se po mapi, od jedne do druge tačke, upoznali su grad i sve njegove kulturno-istorijske spomenike. Timski rad, vještine komunikacije, sposobnost prevazilaženja izazova, brzo rešavanje problema i spretnost doprinijeli su boljem rezultatu. Međutim, važnija od svega su nova poznanstva sa vršnjacima iz drugih gradova, učenje kroz rad i igru i njegovanje različitosti.

 

Takođe, svi izviđači donirali su hranu za potrebe narodne kuhinje, čime su na spisak savladanih lekcija dodali i lekciju humanosti.

 

“Ova aktivnost realizovana je uz podršku Turističke organizacije Nikšić koja polako ali sigurno postaje naš tradicionalan partner sa ciljem promovisanja zdravih vrijednosti. Takođe, zahvalnost dugujemo i Sportsko-rekreativnom centru Krupac koji su bili domaći same ceremonije otvaranja”, kazali su iz Saveza izviđača.