U organizaciji Filološkog fakulteta u Nikšiću, Studijskog programa za crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti i književne radionice koju organizuju prof. dr Tatjana Đurišić-Bečanović i mr Ksenija Rakočević, održana je tribina Marka Tomaša, prenose Vijesti.

Marko Tomaš jedan je od najpopularnijih i najčitanijih pjesnika postjugoslovenskog kulturnog prostora, koji trenutno živi i stvara u Mostaru.
“Odgovarajući na pitanja studentkinje medijatorke Katarine Makočević Tomaš je istakao da je za poeziju osim talenta potreban veliki rad, a da danas knjiga postaje vrsta modnog dodatka, kojim se pokušava izdići i odvojiti od mase”, navodi se u saopštenju.
Govoreći o jednom od lajtmotiva svoje poezije domovini, Tomaš se osvrnuo na činjenicu da su ljudi suština i ono što zapravo čini istu. U interaktivnom razgovoru sa studentima književnosti Marko Tomaš je govorio o položaju književnosti danas, motivaciji, vječitim pokušajima pjesnika da pronađu sebe.
Prof. dr Jelena Knežević, prodekanica Filološkog fakulteta, u ime ove visokoobrazovne ustanove, istakla je zadovoljstvo što studenti imaju priliku da slušaju i najbolje regionalne pjesnike, te konstatovala da će Filološki fakultet i ubuduće biti domaćin i organizator značajnih kulturnih događaja.